2009. május 30., szombat

Barcelona 1.

A múlt hét végén Barcelonában voltunk.Csütörtökön indultunk, és vasárnap délután 6-7 körül értünk ide vissza. Innen Madridból Ancsával és Sandrával mentünk, és ott találkoztunk unokatesóimmal. Erzsivel és Tibivel :) Mindegyik gép késett, szóval egyikünknek sem kellett túl sokat várnia. Sajnos épp a késések miatt már nem tudtunk sok mindent megnézni aznap este. Főleg, hogy a reptéri busznál is volt egy kis kavarodás. Úgyhogy csütörtök este csak a Sagrada Familiat néztük meg kívülről, utána még elsétálgattunk egy kicsit, majd visszamentünk sötétben Sagrada Familiát fényképezni, aztán szállás.









Pénteken aztán különváltunk, mi, unokatesók hárman mentünk Montserratba, ami kb olyan mint nálunk otthon Győr Pannonhalma. A várostól nem olyan messze (no jó tetű vonattal 1 órányira) van 1 gyönyörű hely. Lent van a városka féle, fenn a hegyekben pedig van a bencés apátság. Hát, ezek a hegyek valami fantasztikusan néznek ki..a képeken is látszik 1 kis rész, de ez semmi. Még látszik egypár kunyhó, ami régen remete szerzetesek helye volt. Mi a vonat után fogaskerekűvel mentünk fel az apátsághoz, onnét pedig még siklóval még följebb. Ott sétálgattunk kicsit (ami kb jó edzés volt a nyári útra...), aztán visszasiklóztunk az apátsághoz, ott szétnéztünk picit, de sajnos menni kellett..pedig még bőven el lehetett volna ott időzni.
Utána délután találkoztunk Ancsával (Sandra ezen a napon kicsit eltűnt...), kajáltunk egyet, aztán megnéztük a katedrálist (ami miért is ne, be volt állványozva), aztán sétáltunk egyet a gótikus negyedben.
Hazafelé pedig még megnéztük kívülről a két Gaudí házat, a Casa Battlót és a Casa Milát. Az utolsó két képen ezek láthatók, ilyen sorrendben.



















2009. május 17., vasárnap

UAX Solidaria

Most héten a suliban az UNICEF-nek gyűjtöttek, ennek keretében lehetett pólókat, üdítőt, szendvicset venni, aminek az árát a szervezetnek ajánlották fel. Kedden volt a fő attrakció, amikor is tanár-diák női kosár és férfi foci meccsek voltak. Elvben.. A mi jó kis Fernando tanárunk ugyanis beszállt erősíteni a női kosárcsapatot.. igaz, parókát kerítettek neki, hogy egy kicsivel hitelesebb legyen az összkép.. :) Aztán jött még Iker Casillas, meg elvileg Felipe Reyes is jött volna, de ő még lustább volt... Utána ugyanis beszéltünk egy idősebb tanárral, aki mondta, hogy Casillasnak sem volt valami sok kedve kijönni a sulihoz. Utólag, mikor a HR-es spanyolokkal beszélgettem, megtudtam, ő is csak azért jött ki a suliba, mert ott tanult.... No mindegy..volt nagy felhajtás...
Aztán a buszra menet még csináltunk néhány képet a suli kertjében a rózsák között, mert annyira szépek :)

Audrey-val :)


néhány jobban sikerült kéőp Casillasról.. köszi Ancsa :)




Az Iker Casillas aláírásos pólóval... :)

No, ő lennel Francisco az Economía tanárunk... :D


Ő pedig Fernando Martínez, a HR és Organización tanár... XD



A suli fái, amikről mindeidáig nem tudtuk eldönteni, vajon kilevelesednek-e valaha :)


Hazafelé aztán még csináltunk jópár képet a suli kertjében a sok-sok rózsa között :)




Nem ide vág, de egy jól sikerült kép... Néha van felhőszakadás.....

még mindig Retiro...

Aztán ugye "sajnos" végig kellett gyalogolnom a parkon, hogy odaérjek a metróhoz. Közben még csináltam néhány képet... Most már minden szép zöld, a nap is sütött...szóval nagyon szép volt.




A Retiro-park rózsái

Csütörtökön volt egy hete, hogy kinn voltam a Retiro-parkban. Még anyáékkal voltunk ott, akkor még csak pár szál rózsa virágzott a kertben. De mikor mentem a sulinál a buszra, és láttam a rengeteg rózsát, eszembe jutott, hogy most már biztosan a Retiroban is virágzanak...és így is lett bizony..de még hogy.. itt van néhány kép...amik nekem a legjobban tetszenek.. :)