2009. május 8., péntek

Segovia

Mivel a múltkor hosszú hétvégénk volt, úgy éreztük megérdemeljük, hogy kiránduljunk egyet. Segoviába mentünk. Ez Castilla y León tartományban van, a világörökség része. Itteni mérce szerint Madrid környéki város, de kb annyira van Madridtól, mint Győr-Pest távolság. Hát, nem csak az idő volt tökéletes, de a város is gyönyörű. Nekünk sokkal jobban tetszett, mint Toledo vagy El Escorial. Nem volt olyan sok látnivaló, amiknél úgy érezzük, hogy jaj nézzük meg, különben elszalasztjuk, hanem csak 3 lényeges, szóval volt idő sétálgatni.

Először megnéztük az Aqueduct-ot. Lényegében olyan, mint a viadukt, hatalmas nagy, csak mellékesen víz elvezetésére szolgál. Még a rómaiak építették.





Aztán megnéztük a katedrális, ami ugyancsak nagyon szép volt, én be is mentem... hát, lélegzetelállító...






és ezek a furi orgonák, amik itt minden nagyobb templomban vannak...


Utána elsétáltunk az Alcázar-hoz, ebbe végre be is tudtunk menni. Maga az épület is gyönyörű, a kilátás róla hihetetlenül szép.. már csak azért is, mert ez a város a Sierra de Guadarrama hegység lábánál fekszik, és a hegyeken 1 hete még csomó hó volt.... hát valami gyönyörű volt.










Utána még lementünk az Aláczar alá, mert ott találkozik két folyó, van egy kis park...ott üldögéltünk, aztán indultunk is vissza a buszmegállóba....



Nagyon jó nap volt... :)

1 megjegyzés: