2009. június 2., kedd

Barcelona 3.

A Tibidabo után még a Montjuic-ra vettük az irányt. Ez az a domb, ahol a '92-es barcelonai olimpiát rendezték. De ennek a helyszínei mellett még igen sok minden van itt. A két első képen egy olyan skanzenféle látható, ahol összeszedték az ország minden területére jellemző házakat, és úgy összepakolták egy kupacra. De igen szép volt.... rengeteg képet csináltunk, ez itt csak kettő belőle.
Jaaa, itt már szétváltunk, mert Erzsi a katalán nemzeti múzeumot akarta megnézni, ami ugyancsak a Montjuicon van. Tibi nem akart már bejönni sehova:), Sandra, Ancsa meg én meg bementünk ebbe a skanzenbe.





Ez már az olimpia helye. Az a nagy fehér cucc az amit meggyújtottak olimpiai lángként. Egy Nyilat lőttek fel, azzal gyújtották meg. A háttérben látszik az olimpiai stadion főbejárata. A második képen pedin én vagyok a stadionban :)





Aztán a stadion után Ancsa is leszakadt tőlünk, elfutott ajándékokat venni. Mi hárman Sandrával és Tibivel lementünk még a partra. Ez itt Kolumbusz szobra, amint nagyban mutogatja h vajon merre is lehet Amerika? Aztán meg mi is nézelődtünk kicsit a szuvenirek között.



Hát igen, még a BL döntő előtt voltunk. Aztán hát a Barcelona nyerte meg..érdekes lett volna még ott maradni szerda estig... de így kaptunk egy kicsit a szurkolásból..



Aztán este végül ismét a Montjuicon találkoztunk, mert esténként lép működésbe a táncoló szökőkút, ami különböző formákban mozog úgy nagyjából zenére, és közben még a megvillágítása is váltakozik.Nekem nagyon bejött, egész éjjel ott ültem volna mellette :)







Vasárnap reggel pedig megint csak úgy oldottuk meg a dolgot, hogy mindenki oda ment ahova akart. Mi Erzsivel a Sagrada Familiába mentünk. Hát, akárki akármit mond, a maga módján azért szép. Bár mit ne mondjak, furi lenne vasárnaponként egy forgácslapokkal elkerített részben ülni a misén, egy félkész templomban, amit mellesleg éjjel nappal ostromolnak a turisták, és még kávé, üdítő, és kaja automata is van mind a két végében.
Ja, a középső kép a templom tornyából készült.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése