2009. február 17., kedd

(febr 16-17) Első napok a suliban...

Nos, tegnap volt az első napunk a suliban. Kissé izgultunk természetesen, de ez eddig nagyon alaptalannak bizonyult, ugyanis eddig mindenki igen kedves, segítőkész, és akikkel eddig beszélnem kellett, igen érthetően is beszéltek.
Rögtön első nap sikerült is elkésnünk, ugyanis a házunk elől két busz is indul Moncloára. Az egyik menetideje 20 perc, a másiké pedig 50. Vasárnap a 20 percessel mentünk ki, tegnap viszont az 50 perces menetidejű jött előbb. Így 3-mal későbbi busz értünk csak el Villanuevába.. :) De nem maradtunk le semmiről.... a szükséges infokat így is megtudtuk. A köszöntés és a papírok kiosztása után körbevezettek minket a suli épületeiben, aztán kaptunk egy kis időt, hogy mindenki megnézze, milyen órákat vehet fel. Ugyanis úgy kell felvenni a tárgyakat, hogy a különböző épületekben ki vannak függesztve a tárgyak, évfolyamok szerint, az első két hétben bármelyik órára bemehetünk megnézni, és ami tetszik, azt vesszük majd fel, ezt pedig febr 26-ig kell lefixálni.
Ez után a suli étkezőjébe kellett mennünk, itt egy külön helyiségben tartottak nekünk egy kis fogadást, tipikus spanyol kajákat kóstolhattunk. Itt aztán volt jó 1,5 óránk az ismerkedésre. Vannak itt Chiléből, Kanadából,USA-ból, Ausztráliából, Csehországból, Litvániából,Franciaországból, Németországból, Ausztriából, Olaszországból, és nagy örömünkre még két magyar is van itt, építészhallgatók.
Eddig természetesen a magyarokon, Lídián és Andráson kívül a két német lánnyal, Isabellel és Sigivel, az osztrák Jürgennel, a litván Sandrával lettünk igen jóban.
Az ismerkedős 1,5 óra után egy spanyol nyelvi szintfelmérő volt, ami egy 70 feladatos tesztből, egy kis szövegértésből, egy kis kifejtős feladatból (miért ebbe az országba jöttem), és egy szóbeli részből, egy egyszerű kis beszélgetésből állt. Ez alapján osztottak be minket csoportokba spanyolórára.

A mai nap sem voltunk még órán, ugyanis volt más dolog is, amit le kellett tisztázni, ma csinálták a fényképet az itteni diákunkba, és ezen a héten még kb a tanárok fele valahol üdül. Lídiáéktól hallottuk hogy volt (lett volna) olyan órájuk, amire nemhogy diákok nem mentek be, még a tanár sem volt ott.
De most már tudjuk (elvileg) hogy mikor hol lesznek az órák, és hány kreditet érnek. Holnap már akár négyre is bemehetnénk, de ez valószínűleg sok lesz, úgyhogy szerintem holnapután meg pénteken fogjuk még megnézni azokat, amik holnap elmaradnak (ha jól tudom pénteken amugy csak egy lenne eddig, szóval még belefér)

Máma már fényképeket is csináltunk a sulinál:






Ezekben a szép hegyekben gyönyörködhetünk, amikor megyünk át egyik épületből a másikba :)

2 megjegyzés:

  1. Mertem remélni, h lesz újabb bejegyzés! :) Milyen volt az "első nap"? :)

    VálaszTörlés
  2. Kati, Kati, ne állj le!!! Különben azt hiszem, ennyi a tanulnivalód!!! :P :)

    VálaszTörlés