2009. február 19., csütörtök

febr 18-19

Nos, tegnap már voltak óráink..elviekben.. Gyakorlatilag ugyanis bementünk fél 3-ra órára, de nemhogy a terem nem volt nyitva és diákok nem voltak ott, még a tanár sem jött be.... De mint kderült nem is volt baj hogy ez az óra most elmaradt, mivel ugyan abban az időpontban kezdődött egy másik, ami érdekelt minket, és így megtudtuk, hogy nem kétszer adják le ugyan azt az órát egymás után, hanem ezek dupla órák, ráadásul heti kétszer. Ennek a tárgynak a neve Patrimonio Cultural, kultúrális örökségekről, örökségvédelemről lesz szó. A tanár igen rendes, csak most még sajnos keveset értünk az órákból, de ez idővel majd változni fog...
Máma nem volt óránk, mivel Bevezetés az arab kultúrába lett volna, ami ugyancsak szabadon választható tárgy, és ezekre nem jönnek be még a tanárok sem most, így be sem mentünk a suliba, inkább sétáltunk Madridban. Átsétáltunk a Parque Norte-n, ami a háztömb mellett van, amiben lakunk. Ennek a parknak a másik felén van a Quatro torres, ez négy hatalmas, 50 emelet körüli torony, amik építését tavaly fejezték be. Innen elsétáltunk a Puerta de Europa-ig (Európa kapuja), ez ugyancsak tornyokból áll, a két torony mintha dőlne egymás felé.
Ezután metróval elmentünk a Puerta del Sol-ra, ahol találkoztunk Lídiával és Andrissal, akikkel elmentünk chocolate con churrost enni, majd kimentünk a Plaza Mayor-ra, üldögéltünk, beszélgettünk, és utána egy jót sétáltunk.

Amai nap képterméséből néhány: Quatro Torres

A pályaudvar pálmaházában...

Chocolate con churros:)

A Plaza Mayor-on

Plaza de Espana-n



2 megjegyzés: