2009. február 26., csütörtök

febr 24-26

Nos, az elmúlt 3 napban semmi különös nem történt, ha csak az nem, hogy végre elkészült a bérletem, mivel ugye még nem vagyok 21, ezért jóval olcsóbb bérlet jár érte, de ehhez az igazolvány elkészítése 15 napot vet igénybe...
Megy minden végre ahogy kell, elkészült az órarendünk. Összesen hat tárgyunk van Ancsával, ebből 5 közös, a Kultúrális örökséges, A spanyol és világgazdaság, Bevezetés az arab kultúrába, Spanyol és Vállalkozások szervezése és irányítása. A hatodik Ancsának gazdasági angol, nekem pedig HR. A tanárok mindegyik órán nagyon rendesek, jófejek, segítőkészek, a HR és vállalkozásos tanár (mindkettőt ugyan za tartja) pl nekünk Erasmusosoknak elküld minden anyagot, amit amúgy csak félév végén tesz majd fel netre. Mivel mi minden szakról vehetünk fel tárgyakat, így eléggé sok ütközik, konkrétan minden tanárral beszélünk kellett, mert 1-1 órájukra nem tudunk bejárni, mert ütközik egy másikkal. Ezt itt azért kellett megbeszélni, mivel minden órán kötelező a részvétel, van névsor, és a részvétel 10%-ban beleszámít a jegyünkbe. Ezen kívül nincsenek külön előadások és szemináriumok, hanem úgy egybe van minden, és a max fős óra, amin vagyunk, az a világgazdaságos, 20 körülien vagyunk rajta, és ez itt már soknak számít. A legtöbb órán olyan 7-en, 12-en vagyunk.
Sikerült jó órákat kiválasztanunk, viszonylag érdekesek is, és nagy részét értegetjük is, hogy mit mondanak. Amiktől a legjobban féltünk, a szakos tárgyak, azokat inkább értjük, nem úgy mint pl a kultúrális örökségeset, ahol eléggé érdekes akcentusa van a tanárnak..... De azért az is megmegy majd valahogy. Mos pl majd egy órán keresztül magyarázta a hosszúsági és szélességi fokokat, meg hogy a gömb alakú Föld térképét hogyan konvertálták át síkká a térképhez.
Arabon azon kívül hogy természetesen spanyolul vesszük az arab nyelvű országokat, tudnivalókat, érdekességeket róluk, megtanultuk leírni a nevünket is arab betűkkel. Mivel ez nem kötelező tárgy, hanem szabadon választható, a tanár is úgy kezeli, és hogy ne sokalljunk be vizsgaidőszaklban, nem lesz vizsga, csak két könyvet kell elolvasni és írni róluk, de nekünk elég lesz egy is, és bármilyen nyelven olvashatjuk, csak a beszámolónak kell spanyolnak lennie :)

Nos, lényegében ennyi, holnap hajnalban indulok Bilbaoba (no nem egyedül, a suli által szervezett útra), és csak vasárnap este jövök meg. Ancsát pedig erre a 3 napra itthagyom magára ......

2 megjegyzés:

  1. sztem, 1 hónap után már simán fogjátok venni a nyelvi akadályokat!!! Jó kirándulást!!!

    VálaszTörlés
  2. Szia, játékra hívlak! Nézz be hozzám!!! :)

    VálaszTörlés